Kolay pizza tarifi nasıl yapılır, püf noktaları neler?
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir pizza için gerekli tüm detaylar burada. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine, hamurun kabarmasından sos seçimine kadar her aşama özenle anlatılıyor.
Kolay Ev Yapımı Pizza Tarifi
Malzemeler (2-3 kişilik):
- 2 su bardağı un
- 1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Domates sosu veya salça
- Rendelenmiş mozzarella peyniri
- Sevdiğiniz pizza malzemeleri (sucuk, salam, mantar, biber vb.)
Yapılışı:
- Ilık su ve sütü karıştırıp içine maya ve şekeri ekleyin, 5 dakika bekletin
- Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
- Maya karışımını, tuzu ve zeytinyağını ekleyip yoğurun
- Hamur topak haline gelince üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın
- Mayalanan hamuru merdane ile açın
- Pizza tepsisine yerleştirip üzerine domates sosu sürün
- Peyniri ve diğer malzemeleri ekleyin
- 200°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
Püf Noktaları:
- Maya için suyun ılık olması önemli - çok sıcak mayayı öldürür
- Hamur ne kadar çok yoğrulursa o kadar iyi kabarır
- Pizza hamurunu ince açmak daha çıtır olmasını sağlar
- Malzemeleri çok kalın doğramamak daha iyi pişmesini sağlar
- Peyniri en son eklemek daha güzel erimesini sağlar
- Fırını önceden ısıtmak pizzanın daha iyi kabarmasını sağlar
- Pizzayı fırının alt rafında pişirmek tabanının çıtır olmasını sağlar
Ekstra İpuçları:
- Hamuru buzdolabında bir gece bekletmek lezzetini artırır
- Domates sosuna biraz kekik ve sarımsak ekleyebilirsiniz
- Pizzayı dilimledikten sonra üzerine taze fesleğen yaprakları serpebilirsiniz
|