{ "title": "Sebzeli Pizza Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/sebzeli-pizza-tarifi(2).jpg", "date": "20.01.2024 20:33:02", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Sebzeli pizza tarifi, sağlıklı olduğu kadar lezzetli ve faydalı bir pizza tarifidir. Sucuk ve sosis gibi şarküteri ürünleri yemeyen kişiler sizin sebzeli pizza tarifi kaçınılmaz olacaktır. Sebzelerin pizzaya verdiği görsellik ve görünüşünün iştah açıcı duruşu sebzeden hoşlanmayan kişilerin bile hoşuna gidecektir.

Sebzeli Pizza Tarifi Malzemeleri

Hamuru için
Sosu için
Üzeri için
Sebzeli Pizza Nasıl Yapılır?

İlk olarak tarifimize sebzeli pizzanın hamurunu oluşturarak başlayalım. Bunun için unu derin bir yoğurma kabına ya da tezgâhın üzerine alalım ve orta kısmını havuz şeklinde açıp ılık su, maya, tuz, şeker ve sıvı yağ ilavesi yapalım. Ardından hamur için verilen tüm malzemelerin karıştırma kabına ilave edildiğinden emin olup hamuru yoğurmaya geçelim. Hamuru ilk önce parmak uçlarımız ile arkasından elimiz ile güzel bir şekilde yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir streç film ile hava almayacak şekilde kapatıp 5 dakika kadar bekletelim.

5 dakika kadar beklemiş olan hamuru tezgâhın üzerine alalım ve hamuru elimiz ile üzerine hafif, hafif bastırarak açalım. Pizza tepsisi büyüklüğünde açtığımız hamuru yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Hamurun üzerine sürmek için salçayı, zeytinyağını ve karabiberi bir karıştırma kabında karıştırıp hamurun üzerine bir fırça yardımıyla sürelim. Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp sosun üzerine dizelim. Rendelenmiş olan peyniri de isterseniz malzemelerin altına, isterseniz üzerine serpiştirebilirsiniz. Hazır hale gelmiş olan sebzeli pizza tarifini 200 derecelik fırında pişirin. Pizza fırında pişerken ilk beş dakika içerisinde fırının kapağını açmamaya özen gösterin. İstenilen kıvamda pişen sebzeli pizzanızı dilimleyip sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }