{ "title": "Pizza Poğaça Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/pizza-pogaca-tarifi.gif", "date": "19.01.2024 14:54:38", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Pizza poğaça tarifi, dilimlenmeye gerek kalmadan adet olarak hazırlanılan ve hem poğaça hem de pizza olarak tüketilen bir tarif. Bu pizza tarifine poğaça denmesinin en büyük nedeni poğaça boyutunda ufak ve mayalı olmasıdır. Ayrıca çocukların beslenme çantalarına, hamur işi günlerinde de hazırlanabilir ve onlara sevimli pizzalar yapabilirsiniz.

Pizza Poğaça malzemeleri
İç Harcı için
Sosu için
Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine unu eleyerek ilave edelim. Unu kabın kenarlarına doğru itip orta kısmını havuz şeklinde açalım. Unun ortasına mayayı, mayanın üzerine sütü, şekeri ve tuzu ilave edelim. Zeytinyağı ve tereyağını da ekledikten sonra hamuru parmak uçlarımız ile yoğurmaya başlayalım. Yoğurmakta olduğumuz hamura azar, azar ılık su ilavesi yapalım ve kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturalım.

Ele yapışmayacak bir hamur oluşturduktan sonra hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeleyelim. Bezelediğimiz hamurları yağlanmış fırın tepsisinin üzerine alıp aralıklı olacak şekilde dizelim.

Pizzanın sosu için verilen sıvıyağı ve kekiği bir kâseye alalım. Üzerine domates salçasını, zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı ilave edelim. Birkaç damla su ilavesi yapalım ve sosun kıvamı hafif şekilde açalım. Fırın tepsisinde bekleyen hamurların üzerlerine parmak uçlarımız ile hafif şekilde bastıralım ve hamurları düzleştirelim. Ancak hamur mayalı olduğu için kendini çekecektir.

Açtığımız hamurların üzerine hazırladığımız sostan sürelim. Sosun üzerine de ilk önce kaşar peyniri rendesini ardından da diğer malzemeleri yerleştirelim. Bütün pizza poğaçalara şekil verdikten sonra 185 derecede hamur kısımlarını hafif pembeleşene dek pişirip sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }