{ "title": "Pizza Hamuru Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/pizza-hamuru-tarifi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:28:41", "author": "Aşkın", "article": [ { "article": "Pizza Hamuru Tarifi pek çok kişinin evde kendi damak zevkine göre pizza hazırlaması için elinin altında olmasını istediği tarifler arasında yer almaktadır. Hem yetişkinler için hem de çocuklar için oldukça keyifle yenilen bir yemek olsa da dışarıdan söylemek yerine evinizdeki malzemeleri kullanarak hazırlayabileceğiniz pizzalar için hamurunun nasıl yapıldığını bilmeniz yeterli olacaktır. Üzeri için dilerseniz sucuk, salam gibi et ürünleri kullanabileceğiniz gibi evinizde bulunan sebzeleri kullanarak da damak tadınıza uygun pizzalar hazırlayabilmeniz mümkündür. Ancak bu hamuru hazırlarken bazı hususlara da dikkat etmeniz gerekmektedir, böylece daha lezzetli pizzalar hazırlayabilirsiniz.

Pizza Hamuru Tarifi Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

Pizza yapacağımız hamuru hazırlarken öncelikle unumuzun elenmesi gerekmektedir. Böylece topaklanmış unlardan kurtulabilmeniz ve hamurunuzun daha kolay bir şekilde açılabilmesi mümkün olacaktır. Unu hamur yoğurma kabının içine eledikten sonra ortasını açıyoruz. Havuz gibi açtığımız unun içine mayayı, toz şekeri ve tuzu koyarak elimizde ufalayıp bunların birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz. Bundan sonra ılık süt ya da su koyma işlemine geçiyoruz. Süt ya da suyun miktarını unun kalitesi belirliyor olsa da genel olarak 1 su bardağı ılık süt ya da su kullanmak yeterli olacaktır. Daha sonra mayanın iyice karışmış olmasına da dikkat ederek hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamurunuzu ne kadar iyi yoğurursanız mayalanması o kadar kolay olacaktır. Malzemeleri bu şekilde karıştırmanız da mümkün olsa da ılık su ya da sütünüzle mayanızı iyice çözdükten sonra unlu karışımınıza dökmeniz ve yoğurmaya bu şekilde başlamanız sizin için daha kolay olabilecektir. İyice yoğurduktan sonra hamurunuzun üzerine un serpip ılık bir yerde mayalanması için bırakabilirsiniz. Bu yerin nemli olmaması ve serin olmamasına dikkat etmeniz hamurun daha iyi mayalanmasını sağlayacaktır.

Hamurunuzu kontrol ettiğinizde mayanız kabarmış ve üzerine serpiştirdiğiniz un çatlamışsa mayalanma süresini sonlandırabilirsiniz. Hamurunuzu bir kez daha elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Bunun için gerekirse hafif ılık su serpiştirebilirsiniz. Daha sonra bu hamuru yuvarlayıp top haline getirerek mermere alıp burada biraz daha mermere vurmak suretiyle yoğuruyoruz. Daha sonra bıçak yardımıyla üzerine çarpı işareti koyarak yine un serpip biraz daha mayalanması için üzerini örtüp ılık bir yerde bekletiyoruz. Hamur kabarıp iki katına kadar şiştikten sonra mermerde biraz daha yoğuruyoruz. Bu sırada mayalanmış hamur küçülecektir. Bunda endişelenecek bir durum bulunmamaktadır. Bu hamurdan bir miktar alarak yarım santim kalınlığında hamur olacak şekilde pizza tavasına yayıyoruz. Hamurunuzu çok kalın yaparsanız pişmesi daha zor olacak ve üst malzemeleriniz kavrulduğu halde hamurunuz çiğ kalacağından dilediğiniz tadı alamazsınız. Daha sonra dilediğiniz pizza malzemelerini de ekledikten sonra fırına atabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }