{ "title": "Peynirli Pizza Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/peynirli-pizza.gif", "date": "21.01.2024 02:30:06", "author": "ayşe can yağmur", "article": [ { "article": "Peynirli pizza tarifi hem lezzetlidir hem doyurucudur. Günün her saati kahvaltıda, öğle atıştırmasında veya akşam yemeğinde yenilebilir. Pizza İtalya'nın geleneksel lezzetlerinden biri tıpkı, Türk mutfağındaki lahmacun gibi.

Pizzanın asıl püf noktası hamuru, ama tabi ki malzemeler de peynirli pizza tarifinin olmazsa olmaz lezzet ip uçları.

Peynirli pizza, hazırlanması kolay, elinizdeki malzemelerle de yapılabilecek, evdeki diğer malzemelerin de karıştırılarak farklı ve denenmemiş lezzetler yakalayabileceğiniz bir tarif.

Peynirli Pizza Tarifinde Hamur Nasıl Yapılır?
Eğer peynirli pizzanızın tuzlu olmasını dilerseniz tuzu biraz daha fazla miktarı koyabilirsiniz.
Kuru mayanız yoksa yaş maya ile de yapılabilir. Yaş maya da hamurun güzel kabarmasını sağlıyor.
Peynirli pizza nasıl yapılır?

Geniş bir kapta, öncelikle sıcak su ile mayayı eritin, birbirine iyice karıştıklarına emin olduktan sonra, sırayla diğer malzemeleri ekleyin. Hamurun kıvamı ne çok sert ne çok yumuşak olacak. Çok sert olmasındansa, yumuşak olması her zaman daha iyidir. Hamur hazırlandıktan sonra sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılacak ne kadar sıcak olursa hamur o kadar çabuk mayalanır.

İç hazırlanışı;
Bu dört peyniri kullanarak bir lezzet yumağı elde etmek amacımız, fakat evde var olan herhangi başka peynir veya her peynirden ne kadar varsa o kadar da koyulabilir.

Yapılışı;
Mayalanan hamur, yuvarlak olacak biçimde şekil verilir. Hamurun üzerine fırında kurumaması için su ve zeytinyağı veya Ayçiçek yağı da olabilir, karıştırılıp, hamurun üzerine fırça yardımıyla sürülür. Daha sonra hazırlanan iç, hamurun üstüne serpilir. Her peynir, diğerine karışmayacak şekilde hamurun üstüne serpilmelidir. Ardından 200 derecedeki fırına verilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }