{ "title": "Margarita Pizza Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/margarita-pizza-tarifi(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:16:35", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Margarita pizza tarifi, İtalyan pizza çeşitlerinden biri olup oldukça lezzetlidir. Pizza severlerin hiç de yabancılık çekmeyecekleri lezzettedir ve bir kere tadan kişileri adeta kendine bağlayacak niteliktedir.

Margarita Pizza malzemeleri
Sosu için
Pizzanın Üst Malzemeleri için
Margarita Pizza Nasıl Yapılır?

Pizza hamurunu yoğuracağımız kabın içerisine suyu, toz şekeri ve mayayı ilave edip karıştıralım. Maya suda çözüldükten sonra karıştırma kabına unu ve tuzu ekleyip parmak uçlarımız ile yoğurmaya başlayalım. Hamurun ele yapışmayacak nitelikte olması gerekiyor. Aynı zamanda ne cıvık ne de katı bir hamur olmamalı. Kulak memesi kıvamı dediğimiz kıvamda bir hamur oluşturmalıyız ve ardından hamurun üzerine bir tülbent örtüp 20 dakika kadar dinlendirelim.

Mayası gelen hamuru kabın içerisinden alıp unlanmış tezgâha bırakalım. Hamuru merdane ile açalım ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Eğer ki hamur tepsiye fazla gelecek gibiyse iki eşit tepsiye bölüştürüp hamuru tepsilere paylaştıralım.

Pizzanın sosu için verilen malzemeleri bir kâseye alıp karıştıralım ve hamurların üzerine sürelim. Kabukları soyulmuş domatesleri yemeklik şekilde (Küp, küp) doğrayıp hamurun üzerine yerleştirelim. Domateslerin üzerine karabiber, tuz, zeytinyağı, fesleğen ve mozeralle peynirini yerleştirip tepsiyi fırına yollayalım.180 derecelik fırında margarita pizzaları 30 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
" } ] }