{ "title": "İtalyan Pizza Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/italyan-pizza-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 01:06:27", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "İtalyan pizza tarifi, herkesin yapabileceği kolaylıktadır ve hiç zorlanmadan kısa sürede enfes İtalyan pizza hazırlayabilirsiniz. Özellikle öğle menüsü için veya yanında bir bardak soğuk meşrubat ile akşam yemeği için rahatlıkla hazırlayıp tüketebileceğiniz niteliktedir.

İtalyan Pizza Tarifi Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
İtalyan Pizza Nasıl Yapılır?

İtalyan pizza için unu tezgâhın üzerine döküp orta kısmını havuz gibi açalım. Unun ortasına mayayı ilave edelim ve mayanın üzerine ılık su ilave edip parmak uçları ile mayayı yumuşatalım. Ardından yumurtayı, tuzu, sütü ve sıvı yağı ilave edelim. Bütün malzemeleri unun orta kısmına ilave ettikten sonra suyu karışıma azar, azar ilave edip yoğurma aşamasına geçelim.

Hamuru yumuşak bir kıvama gelene dek yoğuralım ve hamuru geniş bir kabın içerisine alıp üzerine streç film saralım. Bu şekilde hamuru 1 saat kadar bekletelim. Bu aşamada pizzanın içerisine katacağınız malzemeleri dilimleyebilir veya rendeleyebilirsiniz. Sos için verilen malzemeleri bir mikserin içerisine alıp bir iki dakika kadar çekelim. Mayası gelmiş olan hamuru tezgâhın üzerine alalım ve 2 eşit parçaya bölelim. Böldüğümüz hamurlardan bir tanesini tezgâhın üzerinde oklava veya merdane ile açıp yalanmış fırın tepsisine yerleştirelim.

Diğer hamuru da aynı şekilde açıp tepsiye yerleştirelim ve hamurların üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim. Sosun üzerine önce kaşar peyniri serpiştirelim. Ardından da kullanılacak diğer malzemeleri yayıp tepsiyi fırına gönderelim.

180 derecelik fırında İtalyan pizzamızı 10-15 dakika pişirelim. İstediğimiz kıvamda pişen İtalyan pizzayı sıcak olarak dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }