{ "title": "İnce Pizza Hamuru Tarifi", "image": "https://www.pizzatarifi.gen.tr/images/ince-pizza-hamuru-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 14:22:07", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "İnce Pizza Hamuru Tarifi, için kolayca uygulanabilecek bir liste hazırladık. Pizza hamurunun ince olması gerekir ki lezzeti ve kıvamı yerinde olsun. İnce hamur için ise bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalarını ve pizzanın diğer tarifini beraber uygulayalım.

İnce Pizza Hamuru İçin malzemeleri
İnce Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Ağzı kapaklı bir yoğurma kabının içerisine unu eledikten sonra koyalım ve üzerine ılık suyu dökelim. Sıvı yağı yoğurma kabına ilave edip maya, tuz, şeker ve margarin ilavesini de yapalım. Kap içerisinde bulunan malzemenin tamamını pürüz kalmayacak şekilde yoğuralım. Hamur artık ele yapışmıyorsa kıvamını almış demektir. Hamuru mayalamak için sıcak bir ortama alalım ve üzerini sofra bezi ile iyice kapatalım. Maya 1 saat sonra gelecektir. Hamur mayalandığı zamandaki miktardan iki katı miktara geldiğinde mayalanma işlemini gerçekleştirmiş olur. Mayalanmış hamuru açmak için kuru ve düz bir alana alalım. Hafif un serperek merdane ile istenilen büyüklükte açalım. Hamurun boyutu pişirme tepsisi ile aynı olmalıdır. Hazırlanmış olan hamurun üst malzemesi için hazırlık yapalım.

Pizzanın Üst malzemeleri
İnce Hamurlu Pizza Nasıl Yapılır?

Sosu karıştırmak için derin bir kap alalım ve içerisine sıvı yağ, salça, kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edelim. Sosa yarış çay bardağı su ilave edip iyice karıştırdıktan sonra hamurun üzerine sürelim. Rende kaşarı sosun üzerine serpelim. Pizzanın diğer malzemelerini arzuya göre dilimleyelim ve bütün malzemeyi pizzaya serpelim. 10 dakika önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırına pizzayı koyalım ve 30 dakikayı aşkın bir süre pişirelim. Sürenin sonunda pizzanın üzerinde bulunan malzemeler kızarmış ise pizza başarılı bir şekilde pişmiştir. Pişmiş olan pizzayı dilimleyelim ve servis edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }